Zupa porowa

      Brak komentarzy do Zupa porowa

Składniki – porcja dla czterech osób:

  • 1 duży por,
  • 2 duże ziemniaki,
  • 1 cebula,
  • 600 ml bulionu,
  • masło do smażenia,
  • 1 szklanka mleka,
  • sól, pieprz do smaku.

Krok 1

Pora i cebulę kroimy w plasterki, ziemniaki w kostkę.

Krok 2

W garnku podsmażamy pora z cebulą.

Krok 3

Do garnka dodajemy ziemniaki, następnie wlewamy bulion i całość gotujemy do miękkości ziemniaków.

Krok 4

Zupę miksujemy na gładką masę, na wyłączonym palniku dodajemy mleko oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego 😉

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *