Zapiekane talarki z cukinii

Składniki – porcja dla dwóch osób:

DSC_7515

  • duża cukinia,
  • pomidor,
  • ser mozzarella w kulce,
  • wędlina,
  • pieprz, oregano.

Krok 1

DSC_7516

Cukinię kroimy w plastry o średniej grubości. Pomidor i mozzarellę kroimy na mniejsze części, które zmieszczą nam się na krążku z cukinii.

Krok 2

DSC_7517

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy cukinię a na niej wędlinę i pomidora, posypujemy to oregano i pieprzem. Na koniec nakładamy mozzarellę.

Krok 3

DSC_7518

Grillujemy w piekarniku w 200 stopniach przez 20 minut.

Smacznego 😉

DSC_7519

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *