Warzywne curry

      Brak komentarzy do Warzywne curry

Składniki – porcja dla dwóch osób:

  • 1 średniej wielkości cukinia,
  • 10 pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • opakowanie pomidorów krojonych z chilli i bazylią,
  • natka pietruszki do posypania,
  • sól, pieprz ziołowy, curry
  • olej do smażenia.

Krok 1

Kroimy cebulę w kostkę, pieczarki w ćwiartki i cukinie w półtalarki. Czosnek i pietruszkę siekamy drobno.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę ze szczyptą soli, gdy cebula się zeszkli na patelnie wrzucamy pieczarki i smażymy wszystko razem do momentu, aż odparujemy wodę z pieczarek.

Krok 3

Dodajemy cukinię, smażymy 2 – 3 minuty, a następnie wlewamy pomidory i doprawiamy do smaku.

Krok 4

Warzywa smażymy na dużym ogniu jeszcze przez 10 minut bez przykrycia. Na sam koniec dodajemy czosnek drobno pokrojony w kostkę. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *