Składniki – porcja dla dwóch osób:
- 1 średniej wielkości cukinia,
- 10 pieczarek,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- opakowanie pomidorów krojonych z chilli i bazylią,
- natka pietruszki do posypania,
- sól, pieprz ziołowy, curry
- olej do smażenia.
Krok 1
Kroimy cebulę w kostkę, pieczarki w ćwiartki i cukinie w półtalarki. Czosnek i pietruszkę siekamy drobno.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę ze szczyptą soli, gdy cebula się zeszkli na patelnie wrzucamy pieczarki i smażymy wszystko razem do momentu, aż odparujemy wodę z pieczarek.
Krok 3
Dodajemy cukinię, smażymy 2 – 3 minuty, a następnie wlewamy pomidory i doprawiamy do smaku.
Krok 4
Warzywa smażymy na dużym ogniu jeszcze przez 10 minut bez przykrycia. Na sam koniec dodajemy czosnek drobno pokrojony w kostkę. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki.
Smacznego 😉