Truskawki w gorzkiej czekoladzie

      Brak komentarzy do Truskawki w gorzkiej czekoladzie

Składniki – porcja dla 2 osób:

  • 500 gram truskawek z szypułkami,
  • 100 gram gorzkiej czekolady,
  • łyżka masła.

Krok 1 

Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Krok 2

Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie każdej truskawce odcinamy spód, tak by mogła samodzielnie stać.

Krok 3

Każdą truskawkę nabijamy na wykałaczkę i maczamy w czekoladzie, a następnie stawiamy na tacy wyłożonej papierem do pieczenia do zastygnięcia czekolady.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *