Tartaletki z truskawkami

      Brak komentarzy do Tartaletki z truskawkami

Składniki – porcja na 12 talaretek:

DSC_7480

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 0,5 kg truskawek,
  • 2 łyżki cukru,
  • skórka starta z 1 cytryny.

Krok 1

DSC_7481

Truskawki kroimy w plasterki. Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką średniej wielkości okręgi. Ciasto układamy na blaszce wyłożonej papierem.

Krok 2

DSC_7483

Ciasto posypujemy cukrem, układamy pokrojone w plasterki truskawki i ponownie posypujemy odrobiną cukru. Zawijamy brzegi ciasta do środka.

Krok 3

DSC_7484

Wstawiamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika (góra,dół) na 15 minut.

Krok 4

DSC_7496

Posypujemy startą skórką cytryny. Dekorujemy według upodobań.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *