Tarta bounty bez pieczenia

      Brak komentarzy do Tarta bounty bez pieczenia

Składniki – porcja na formę o średnicy 26 cm:

  • 300 gram kruchych ciastek,
  • 150 gram masła,
  • 400 ml mleka kokosowego,
  • 200 gram białej czekolady,
  • 170 gram wiórków kokosowych +1 łyżka do ozdoby,
  • 100 gram gorzkiej czekolady,
  • 100 gram mlecznej czekolady,
  • 80 ml śmietanki 30%,

Krok 1

Roztapiamy masło. Ciasteczka drobno rozkruszamy za pomocą blendera, dodajemy do nich roztopione masło i całość mieszamy. Powstałą masą wykładamy formę i odstawiamy do przestygnięcia.

Krok 2

Mleko kokosowe gotujemy wraz z wiórkami. Od momentu zagotowania przez około 3 minuty. Następnie dodajemy białą czekoladę i ciągle mieszając gotujemy aż całkowicie się rozpuści. Masę wylewamy na spód z ciasteczek i odstawiamy do lodówki.

Krok 3

Podgrzewamy śmietankę, następnie dodajemy mleczną i gorzką czekoladę i gotujemy, aż do rozpuszczenia. Czekoladę wylewamy na masę kokosową, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi i odstawiamy na noc do lodówki.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *