Szparagi z szynką w cieście francuskim

      3 komentarze do Szparagi z szynką w cieście francuskim

Składniki – porcja na 8 szparagów:

DSC_7137

  • 8 zielonych szparagów,
  • gotowe ciasto francuskie,
  • 16 plastrów szynki,
  • 30 gram startego sera Grana padano,
  • 1 jajko.

Krok 1

DSC_7143

Oczyszczamy szparagi i gotujemy w osolonej wodzie przez 8 – 10 minut. Osuszamy. Czytaj więcej o szparagach.

Krok 2

DSC_7144

Ciasto francuskie kroimy na 8 pasków.

Krok 3

DSC_7150

Na desce układamy 2 plasterki szynki, posypujemy je startym serem i zwijamy szparaga w spiralę.

Krok 4

DSC_7152

Tak samo zawijamy w ciasto francuskie.

Krok 5

DSC_7154

Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut (termoobieg).

Smacznego 😉

DSC_7161

3 thoughts on “Szparagi z szynką w cieście francuskim

  1. Pingback: Zielone szparagi info | Jilian Prażynka

  2. Pingback: Wszystko co powinieneś wiedzieć o zielonych szparagach - DomPelenPomyslow.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *