Sos pieczarkowy

      Brak komentarzy do Sos pieczarkowy

Składniki – porcja dla dwóch osób:

  • 1 cebula,
  • 3 – 4 ząbki czosnku
  • 3 duże pieczarki grillowe,
  • 1,5 szklanki wody
  • 3 łyżeczki mąki,
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz do smaku,
  • kilka gałązek lubczyku.

Krok 1

Cebulę, czosnek i lubczyk kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki.

Krok 2

Cebulę smażmy na złoty kolor, następnie dodajemy pieczarki i smażmy jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Dodajemy 1 szklankę wody oraz lubczyk i całość gotujemy pod przykryciem do miękkości pieczarek. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem.

Krok 4

Mąkę rozrabiamy w 1/2 szklance wody i dodajemy do sosu dokładnie mieszając.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *