Składniki – porcja dla dwóch osób:
- 4 plastry schabu,
- 1 szklanka bulionu,
- 300 gram pieczarek,
- 2 cebule,
- 3-4 ząbki czosnku,
- 1 łyżka mąki,
- 2 łyżki oleju do smażenia,
- sól, pieprz, pieprz ziołowy.
Krok 1
Mięso delikatnie rozbijamy,a następnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym.
Krok 2
Obtaczamy każdy plaster mięsa w mące.
Krok 3
Cebulę kroimy w pół talarki, pieczarki dzielimy na ćwiartki, czosnek siekamy.
Krok 4
Garnek smarujemy 1 łyżeczką oleju i podsmażamy w nim cebulę. Całość zalewamy bulionem.
Krok 5
Na rozgrzanym oleju na patelni obsmażamy mięso z każdej strony i przekładamy do garnka.
Krok 6
Podsmażamy pieczarki, dodajemy je do garnka.
Krok 7
Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.
Smacznego 😉