Schab w sosie pieczarkowym

Składniki – porcja dla dwóch osób:

DSC_9625-001

  • 4 plastry schabu,
  • 1 szklanka bulionu,
  • 300 gram pieczarek,
  • 2 cebule,
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka mąki,
  • 2 łyżki oleju do smażenia,
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy.

Krok 1

DSC_9626

Mięso delikatnie rozbijamy,a następnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym.

Krok 2

DSC_9627

Obtaczamy każdy plaster mięsa w mące.

Krok 3

DSC_9628

Cebulę kroimy w pół talarki, pieczarki dzielimy na ćwiartki, czosnek siekamy.

Krok 4

DSC_9630

Garnek smarujemy 1 łyżeczką oleju i podsmażamy w nim cebulę. Całość zalewamy  bulionem.

Krok 5

DSC_9629

Na rozgrzanym oleju na patelni obsmażamy mięso z każdej strony i przekładamy do garnka.

Krok 6

DSC_9631

Podsmażamy pieczarki, dodajemy je do garnka.

Krok 7

DSC_9632

Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.

Smacznego 😉

DSC_9634

DSC_9635

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *