Składniki – porcja dla dwóch osób:
- 200 g piersi z kurczaka,
- 1 pęczek świeżej kolendry,
- 5 łodyg selera naciowego,
- nieduży kawałek pora,
- 2 jajka,
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej,
- 2 łyżki majonezu,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy.
Krok 1
Siekamy kolendrę i dodajemy do pokrojonego w kostkę kurczaka. Dodajemy łyżkę oleju, odrobinę soli i pieprzu, tak zamarynowane mięso odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.
Krok 2
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w półplasterki. Selera kroimy w kostkę.
Krok 3
Smażymy kurczaka z kukurydzą na patelni.
Krok 4
Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy przyprawami, mieszamy.
Smacznego 🙂