Sałatka z selera naciowego z kurczakiem i kolendrą

Składniki – porcja dla dwóch osób:

  • 200 g piersi z kurczaka,
  • 1 pęczek świeżej kolendry,
  • 5 łodyg selera naciowego,
  • nieduży kawałek pora,
  • 2  jajka,
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy.

Krok 1

Siekamy kolendrę i dodajemy do pokrojonego w kostkę kurczaka. Dodajemy łyżkę oleju, odrobinę soli i pieprzu, tak zamarynowane mięso odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w półplasterki. Selera kroimy w kostkę.

Krok 3

Smażymy kurczaka z kukurydzą na patelni.

Krok 4

Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy przyprawami, mieszamy.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *