Podudzia z kurczaka pieczone w rękawie

Składniki – porcja dla dwóch osób:

  • 1/2 kg pałek z kurczaka,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 cebule,
  • papryka słodka,
  • papryka ostra,
  • sól,
  • pieprz ziołowy.

Krok 1 

Podudzia obsypujemy przyprawami, a następnie odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.

Krok 2 

Czosnek drobno siekamy, cebulę kroimy w pół talarki.

Krok 3

Do rękawa wkładamy mięso razem z cebulą i czosnkiem.

Krok 4

Pieczemy na blaszce ustawionej na najniższym poziomie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) przez 60 minut.

Smacznego 😉

One thought on “Podudzia z kurczaka pieczone w rękawie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *