Pierś kurczaka z kolendrą na parze

Składniki – porcja dla dwóch osób:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka,
  • 1 pęczek świeżej kolendry,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia.

Krok 1

Pierś myjemy, osuszamy i filetujemy. Nakłuwamy mięso siekaczem.

Krok 2 

Siekamy kolendrę, czosnek kroimy w kostkę.

Krok 3

Pierś z kurczaka mieszamy z olejem, kolendrą, czosnkiem i przyprawami. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.

Krok 4

Do garnka z wrzątkiem wstawiamy wkład do gotowania na parze i układamy na nim mięso. Przykrywamy i parujemy ok. 10-15 minut (w połowie czasu mięso obracamy na drugą stronę).

Smacznego 🙂 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *