Pieczone żeberka

      Brak komentarzy do Pieczone żeberka

Składniki – porcja dla dwóch osób:

  • 1/2 kg żeberek,
  • 3 ząbki czosnku,
  • przyprawy po 1 łyżeczce: soli, papryki ostrej, majeranku i rozmarynu,

Krok 1

Siekamy czosnek, przyprawy mieszamy ze sobą.

Krok 2

Mięso dzielimy na mniejsze kawałki i  nacieramy czosnkiem oraz wymieszanymi przyprawami. Układamy mięso w naczyniu do pieczenia i odstawiamy do lodówki na godzinę.

Krok 3

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra, dół) przez 60 minut po przykryciem, a następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze 10 minut.

Smacznego 😉

 

 

 

DSC_9237

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *