Pieczona pierś kurczaka z rabarbarem

Składniki – porcja dla 2 osób:

DSC_9757

  • 2 filety z kurczaka,
  • 2 łodygi rabarbaru,
  • 200 ml śmietanki 30%,
  • 3 łyżki miodu,
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz.

Krok 1

DSC_9758

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie podsmażamy na patelni.

Krok 2

DSC_9759

Rabarbar siekamy w kostkę i przekładamy wraz z kurczakiem do żaroodpornego naczynia.

Krok 3

DSC_9760

Zalewamy kurczaka miodem wymieszanym ze śmietanką i przykrywamy naczynie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg) przez 15 minut.

Smacznego 😉

DSC_9761

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *