Pieczona miruna z tymiankiem

      Brak komentarzy do Pieczona miruna z tymiankiem

Składniki – porcja dla dwóch osób:

DSC_7113

  • 4 filety z miruny,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki masła,
  • 5-6 gałązek tymianku,
  • przyprawa do ryb, pieprz,
  • sok z cytryny.

Krok 1

DSC_7115

Filety kładziemy na folii do pieczenia, układamy na nich tymianek i posypujemy przyprawą do ryb i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny.

Krok 2

DSC_7116

Czosnek siekamy, cebulę kroimy w pół talarki, układamy na rybie. Na wierch kładziemy trochę masła i zakrywamy folią.

Krok 3

DSC_7119

Pieczemy w piekarniku w temp.150 stopni (termoobieg) 10 min pod przykryciem . Odkrywamy i pieczemy jeszcze 5 minut.

Smacznego 🙂

DSC_7123

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *