Pieczeń rzymska z papryką

Składniki – porcja na formę 25 x 13:

DSC_9657

  • 1 kg mięsa mielonego,
  • 2 cebule,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 surowe jajko,
  • 1 papryka,
  • sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie, majeranek.

Krok 1

DSC_9659

Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, czosnek siekamy.

Krok 2

DSC_9660

Do mięsa dodajemy przyprawy i zioła, musztardę, surowe jajko oraz cebule, paprykę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 3

DSC_9661

Masę przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) przez 50 minut.

Smacznego 😉

DSC_9672

DSC_9676

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *