Muffiny śniadaniowe

      Brak komentarzy do Muffiny śniadaniowe

Składniki – porcja dla dwóch osób:

DSC_0032

  • 4 jajka,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • szczypiorek,
  • 60 gram szynki,
  • 60 gram sera żółtego,
  • sól ,pieprz – do smaku.

Krok 1

DSC_0034

Ser, szynkę oraz szczypiorek kroimy w kostkę. Formę na muffiny układamy na blaszce do pieczenia. W formie układamy ser i szynkę, całość zasypujemy szczypiorkiem.

Krok 2

DSC_0036

Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko,dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy razem.

Krok 3

DSC_0038

Wlewamy do formy jajka połączone z mlekiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) przez około 25 minut.

Smacznego 🙂

DSC_0043

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *