Muffiny z jagodami

      4 komentarze do Muffiny z jagodami

Składniki – porcja na 12 muffinów:

dsc_0464

  • 1 szklanka mąki,
  • 1/3 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 1/4 szklanki oleju,
  • 1 jajko,
  • 250 gram jagód mrożonych lub świeżych.

Krok 1

dsc_0465

Łączymy w misce mąkę, oba cukry i proszek do pieczenia. Następnie dodajemy mleko, olej i jajko, mieszamy. Na końcu do masy dodajemy jagody, całość łączymy za pomocą łyżki.

Krok 2

dsc_0466

Nakładamy ciasto do formy na muffiny.

Krok 3

dsc_0468

Pieczemy około 25 minut, do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra, dół)

Smacznego 😉

dsc_0469

4 thoughts on “Muffiny z jagodami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *