Muffiny bananowe z czekoladą

      2 komentarze do Muffiny bananowe z czekoladą

Składniki – porcja na 9 muffinów:

  • 3 bardzo dojrzałe banany,
  • 1/4 kostki masła,
  • 1/3 szklanki cukru,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżeczka proszku  do pieczenia,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1/2 tabliczki startej lub posiekanej czekolady.

Krok 1

Za pomocą miksera ubijamy jajka z cukrem.

Krok 2

W misce miażdżymy banany widelcem. Roztapiamy masło i dodajemy do bananów. Całość mieszamy.

Krok 3

Do miski z bananami dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, startą czekoladę, ubite jajka z cukrem oraz cukier waniliowy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.

Krok 4

Za pomocą łyżki masą bananową napełniamy formę do muffinów do 3/4 wysokości.

Krok 5

Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (termoobieg).

Smacznego 🙂

 

 

2 thoughts on “Muffiny bananowe z czekoladą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *