Młoda kapusta zasmażana

      3 komentarze do Młoda kapusta zasmażana

Składniki – porcja dla czterech osób:

DSC_9750

  • 1 młoda kapusta,
  • 6 łyżek masła,
  • 1 pęczek koperku,
  • kilka kropel soku z cytryny,
  • 2 szklanki wody,
  • 3 łyżki mąki,
  • sól, pieprz.

Krok 1

DSC_9751

Kapustę kroimy na cztery części, wycinamy głąb. Kapustę tniemy w paski. Koperek drobno siekamy.

Krok 2

DSC_9752

W garnku rozpuszczamy 4 łyżki masła i podsmażamy kapustę.

Krok 3

DSC_9753

Do garnka dolewamy wodę i dusimy do miękkości około 20 – 30 minut. Doprawiamy cytryną pieprzem i solą do smaku.

Krok 4

DSC_9754

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, dodajemy mąkę i przesmażamy całość. Dodajemy zasmażkę do kapusty. Mieszając czekamy, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy posiekany koperek.

Smacznego 😉

DSC_9756

 

3 thoughts on “Młoda kapusta zasmażana

  1. Kamil z e-turysta.net

    Świetny przepis na dodatek do obiadu! Właśnie takie smaki mają szansę na wygraną w naszym konkursie kulinarnym. Wystarczy, że dodasz do wpisu grafikę konkursową i kilka zdań od siebie (info dostępne na stronie https://e-turysta.net/konkurs-kulinarny/), a będziesz mogła wygrać chociażby aparat cyfrowy i promocję na Smaker.pl. Pozdrawiam i powodzenia! 🙂

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *