Składniki – porcja dla dwóch osób:
- 3-4 filety miruny,
- 450 gram szpinaku mrożonego,
- 1/2 cytryny,
- 3-4 ząbki czosnku,
- łyżeczka oleju,
- gałka muszkatołowa, przypraw do ryb, pieprz ziołowy.
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szpinak, często mieszamy. Rozmrażamy szpinak pod przykryciem.
Krok 2
Do naczynia z wrzątkiem wkładamy wkład do gotowania na parze . Rybę posypujemy przyprawą do ryb, pieprzem ziołowym i kropimy sokiem z cytryny. Układamy filety w naczyniu i parujemy około 10-15 minut.
Krok 3
Siekamy czosnek, dodajemy do szpinaku wraz z gałka muszkatołową. Odparowujemy wodę ze szpinaku.
Krok 4
Kawałki ryby po uparowaniu przekładamy na szpinak.
Smacznego 🙂