Miruna na parze ze szpinakiem

      Brak komentarzy do Miruna na parze ze szpinakiem

Składniki – porcja dla dwóch osób:

  • 3-4 filety miruny,
  • 450 gram szpinaku mrożonego,
  • 1/2 cytryny,
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • łyżeczka oleju,
  • gałka muszkatołowa, przypraw do ryb, pieprz ziołowy.

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szpinak, często mieszamy. Rozmrażamy szpinak pod przykryciem.

Krok 2

Do naczynia z wrzątkiem wkładamy wkład do gotowania na parze . Rybę posypujemy przyprawą do ryb, pieprzem ziołowym i kropimy sokiem z cytryny. Układamy filety w naczyniu i parujemy około 10-15 minut.

Krok 3

Siekamy czosnek, dodajemy do szpinaku wraz z gałka muszkatołową. Odparowujemy wodę ze szpinaku.

Krok 4

Kawałki ryby po uparowaniu przekładamy na szpinak.

Smacznego 🙂

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *