Makaron z krewetkami na maśle z czosnkiem i pietruszką

Składniki – porcja dla 2 osób:

DSC_9323

  • 6 gniazdek makaronu tagliatelle,
  • 250 gram mrożonych krewetek koktajlowych,
  • 1 papryczka chili,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 40 gram masła – do smażenia,
  • natka pietruszki.

Krok 1

DSC_9324

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

DSC_9326

Czosnek, papryczkę chili i pietruszkę drobno kroimy. Krewetki rozmrażamy pod bieżącą wodą.

Krok 3 

DSC_9327

Na patelni rozgrzewamy połowę porcji masła, układamy krewetki na patelni, smażymy na dużym ogniu. Następnie po około 2 minutach dorzucamy czosnek i chili. Po około 2 minutach dodajemy resztę masła i posiekaną natkę pietruszki. Całość smażymy nie dłużej niż 6 minut (łączny czas smażenia).

Smacznego 😉

DSC_9330

 

DSC_9329

One thought on “Makaron z krewetkami na maśle z czosnkiem i pietruszką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *