Łosoś grillowany w sosie teriyaki

      Brak komentarzy do Łosoś grillowany w sosie teriyaki

Składniki – porcja dla dwóch osób:

DSC_7966

  • 350 g filetów z łososia,
  • 3 łyżki oleju rzepakowego,
  • 1 limonka,
  • 100 ml sosu teriyaki,
  • sól, pieprz,
  • pasta z kolendry.

Krok 1

DSC_7967

Filety z łososia dzielimy na mniejsze części i marynujemy w oleju, soku z limonki, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 15 minut do lodówki.

Krok 2

DSC_7968

Smażymy łososia na patelni grillowej wysmarowanej marynatą po 5 minut z każdej strony.

Krok 3

DSC_7972

Rybę smarujemy pastą z kolendry i polewamy sosem teriyaki.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *