Składniki – porcja dla dwóch osób:
- 2 średnie cukinie,
- 1 duża cebula,
- 3 papryki,
- 3 średnie kiełbaski,
- 1 puszka pomidorów,
- 1 łyżeczka oleju,
- 3-4 małe ostre papryczki,
- 2 ząbki czosnku,
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka,
- zioła: oregano, bazylia.
Krok 1
Cebulę kroimy w pół talarki. Wrzucamy ją do garnka z rozgrzanym olejem. Podsmażamy cały czas mieszając.
Krok 2
Kiełbasę kroimy w kostkę, dodajemy ją do garnka gdy cebula się zeszkli. Często mieszamy.
Krok 3
Paprykę kroimy w paski, cukinię w kostkę – dodajemy do garnka. Całość dość często mieszamy.
Krok 4
Gdy papryka zmięknie dodajemy pokrojone pomidory z puszki, posiekany czosnek i drobno poszatkowane ostre papryczki.
Krok 5
Całość doprawiamy ziołami i przyprawami. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut.
Smacznego 😉