Leczo

      Brak komentarzy do Leczo

Składniki – porcja dla dwóch osób:

DSC_9216

  • 2 średnie cukinie,
  • 1 duża cebula,
  • 3 papryki,
  • 3 średnie kiełbaski,
  • 1 puszka pomidorów,
  • 1 łyżeczka oleju,
  • 3-4 małe ostre papryczki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka,
  • zioła: oregano, bazylia.

Krok 1

DSC_9218

Cebulę kroimy w pół talarki. Wrzucamy ją do garnka z rozgrzanym olejem. Podsmażamy cały czas mieszając.

Krok 2

DSC_9219

Kiełbasę kroimy w kostkę, dodajemy ją do garnka gdy cebula się zeszkli. Często mieszamy.

Krok 3

DSC_9220

Paprykę kroimy w paski, cukinię w kostkę – dodajemy do garnka. Całość dość często mieszamy.

Krok 4 

DSC_9221

Gdy papryka zmięknie dodajemy pokrojone pomidory z puszki, posiekany czosnek i drobno poszatkowane ostre papryczki.

Krok 5

DSC_9222

Całość doprawiamy ziołami i przyprawami. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut.

Smacznego 😉

DSC_9223

DSC_9225

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *