Składniki – porcja dla czterech osób:
- 700 gram piersi z kurczaka,
- 100 gram pesto,
- 400 ml śmietanki 30%
- 270 gram sera feta,
- 1 ząbek czosnku,
- masło do smażenia,
- sól, pieprz do smaku.
Krok 1
Piersi z kurczaka kroimy w paski, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na maśle.
Krok 2
Ser feta kroimy w drobną kostkę, siekamy czosnek, łączymy pesto ze śmietanką. W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie usmażonego kurczaka, następnie dodajemy ser feta i czosnek. Całość zalewamy mieszanką pesto.
Krok 4
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (góra, dół) przez 20 – 30 minut, na złoty kolor.
Smacznego 😉
Fajny pomysł) )
Podoba mi się ten pomysł na kurczaka, mniam 🙂
🙂 🙂 🙂
Aż mi ślinka cieknie kiedy widze te rarytasy na Twojej stronce 🙂 Bardzo chetnie tu zaglądam bo mamy bardzo podobne gusta kulinarne :). Miłego dnia!
Bardzo dziękuję! 🙂