Kurczak zapiekany z serem feta i pesto

Składniki – porcja dla czterech osób:

DSC_9979

  • 700 gram piersi z kurczaka,
  • 100 gram pesto,
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 270 gram sera feta,
  • 1 ząbek czosnku,
  • masło do smażenia,
  • sól, pieprz do smaku.

Krok 1

DSC_9987

Piersi z kurczaka kroimy w paski, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na maśle.

Krok 2

DSC_9990

Ser feta kroimy w drobną kostkę, siekamy czosnek, łączymy pesto ze śmietanką. W naczyniu żaroodpornym układamy na dnie usmażonego kurczaka, następnie dodajemy ser feta i czosnek. Całość zalewamy mieszanką pesto.

Krok 4

DSC_9993

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (góra, dół) przez 20 – 30 minut, na złoty kolor.

Smacznego 😉

DSC_9995

5 thoughts on “Kurczak zapiekany z serem feta i pesto

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *