Składniki – porcja dla dwóch osób:
- 2 – 3 szklanki bulionu,
- 1 brokuł,
- 4 ziemniaki,
- sól, pieprz do smaku,
- 4 łyżki startego sera parmigiano reggiano.
Krok 1
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa gotujemy w bulionie do miękkości – około 15 – 20 minut.
Krok 2
Zupę miksujemy blenderem na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, zagęszczamy startym serem.
Smacznego 😉
pysznie 🙂
Wydaje mi się, że mój krem z brokułów jest dużo bardziej gęsty, ale Twój mi się podoba. Muszę kiedyś spróbować z dodatkiem sera 😀
Uwielbiam! Dziś mam też brokułka na obiad 🙂
Bardzo lubię te zupkę, mniam ….
Mniam uwielbiam zupy kremy, a z brokułów jest pyszna 🙂