jajka faszerowane papryką

      1 komentarz do jajka faszerowane papryką

Składniki – porcja na 12 części:

  • 6 jaj,
  • 1 opakowanie serka śmietankowego,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1 szczypiorek,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól, pieprz.

Krok 1

Jaja gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka, rozdrabniamy widelcem i mieszamy z serkiem śmietankowym i łyżką majonezu na gładką masę.

Krok 2

Do masy dodajemy drobno pokrojoną paprykę i szczypiorek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Farsz przekładamy łyżką do otworów po żółtkach. Posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego 🙂


One thought on “jajka faszerowane papryką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *