Jajka faszerowane pieczarkami

      Brak komentarzy do Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki – porcja na 12 części:

DSC_7196

  • 6 jaj,
  • 12 pieczarek,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól, pieprz.

Krok 1

DSC_7197

Pieczarki czyścimy, kroimy w drobną kostkę, sparzamy wrzątkiem. Odcedzamy i odkładamy do wystygnięcia.

Krok 2

DSC_7199

 

Jaja gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka, rozdrabniamy widelcem w misce i mieszamy z pieczarkami i łyżką majonezu na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

DSC_7202

 

Farsz przekładamy łyżką do otworów po żółtkach.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *