Gulasz wieprzowy z papryką

      1 komentarz do Gulasz wieprzowy z papryką

Składniki – porcja dla dwóch osób:

  • 300 gram szynki wieprzowej,
  • 1 papryka,
  • cebula,
  • 500 ml bulionu,
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz, słodka papryka, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty.

Krok 1

Mięso i cebulę kroimy w kostkę, paprykę kroimy w paski.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzucamy mięso doprawiamy solą, pieprzem. Smażymy, aż się mięso przyrumieni.

Krok 3

Do garnka wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy na nim cebulę, aż się zeszkli. Całość zalewamy bulionem, a następnie dodajemy mięso z patelni.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju przesmażamy paprykę i dodajemy ją do garnka z bulionem. Doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy przez około 40 minut po przykryciem.

Smacznego 😉

One thought on “Gulasz wieprzowy z papryką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *