Składniki – porcja dla dwóch osób:
- 300 gram szynki wieprzowej,
- 1 papryka,
- cebula,
- 500 ml bulionu,
- olej do smażenia,
- sól, pieprz, słodka papryka, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty.
Krok 1
Mięso i cebulę kroimy w kostkę, paprykę kroimy w paski.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzucamy mięso doprawiamy solą, pieprzem. Smażymy, aż się mięso przyrumieni.
Krok 3
Do garnka wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy na nim cebulę, aż się zeszkli. Całość zalewamy bulionem, a następnie dodajemy mięso z patelni.
Krok 4
Na rozgrzanym oleju przesmażamy paprykę i dodajemy ją do garnka z bulionem. Doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy przez około 40 minut po przykryciem.
Smacznego 😉
Smaczne danie, lubię takie obiady 🙂