Ciasto z owocami na maślańce

      3 komentarze do Ciasto z owocami na maślańce

Składniki – porcja na formę 25×25:

DSC_9230

  • 1 szklanka maślanki,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2,5 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 500 gram dowolnych owoców.

Krok 1

DSC_9231

Jajka ubijamy z cukrem.

Krok 2

DSC_9233

Stopniowo dajemy maślankę, olej, mąkę i proszek do pieczenia cały czas mieszając masę.

Krok 3

DSC_9331

Wylewamy ciasto na blachę, na wierzchu układamy owoce.

Krok 4

DSC_9333

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra, dół) przez 60-70 minut (do suchego patyczka).

Smacznego 😉

3 thoughts on “Ciasto z owocami na maślańce

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *