Składniki – porcja na formę 25×25:
- 1 szklanka maślanki,
- 1 szklanka cukru,
- 2,5 szklanki mąki,
- 1/2 szklanki oleju,
- 2 jajka,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 500 gram dowolnych owoców.
Krok 1
Jajka ubijamy z cukrem.
Krok 2
Stopniowo dajemy maślankę, olej, mąkę i proszek do pieczenia cały czas mieszając masę.
Krok 3
Wylewamy ciasto na blachę, na wierzchu układamy owoce.
Krok 4
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra, dół) przez 60-70 minut (do suchego patyczka).
Smacznego 😉
Wyglada bardzo smacznie 🙂
Zrobię, na pewno zrobię z tego przepisu ciasto na maślance 🙂
Wspaniale się prezentuje! Uwielbiam ciasta na maślance 😉