Ciasto mieszane widelcem z owocami

      Brak komentarzy do Ciasto mieszane widelcem z owocami

Składniki – porcja na formę o średnicy 24 cm:

Ciasto:

  • 4 jajka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 3/4 szklanki śmietany,
  • 3/4 szklanki oleju,
  • 3 szklanki mąki,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250-300 gram dowolnych owoców.

Kruszonka:

  • 2 łyżki masła,
  • 3 łyżki mąki,
  • 1 łyżka cukru

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto po za owocami przekładamy do miski i dokładnie mieszamy za pomocą widelca.

Krok 2

Gdy ciasto odchodzi od brzegów miski przekładamy je do formy wysmarowanej olejem. Na wierzchu układamy owoce.

Krok 3

Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą w misce za pomocą dłoni, a następnie posypujemy kruszonką surowe ciasto.

Krok 4

Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach (góra, dół)

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *