Ciasto bounty bez pieczenia

      7 komentarzy do Ciasto bounty bez pieczenia

Składnik – porcja na formę o średnicy 21:

DSC_9712

  • 1 szklanka kaszy jaglanej,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 puszka mleka kokosowego,
  • 4 łyżki miodu,
  • 2 szklanki wiórek kokosowych,
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady.

Krok 1

DSC_9717

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, dodając do 2 szklanek wody 10 łyżek mleka kokosowego. Do przestudzonej kaszy dodajemy miód oraz wiórki kokosowe, całość mieszamy i przekładamy do formy.

Krok 2

DSC_9715

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dodajemy pozostałe mleko kokosowe i dokładnie mieszamy.

Krok 3

DSC_9718

Polewą smarujemy masę kokosową. Ciasto odkładamy do schłodzenia na noc do lodówki.

Smacznego 😉

DSC_9726

 

7 thoughts on “Ciasto bounty bez pieczenia

  1. wilk

    Ile tego mleka kokosowego ? I czy mają być 2 szkl.wody +mleko kokosowe czy mlekiem dopełniamy 2 szklanki wody.

    Reply
    1. Jilian Prażynka Post author

      mleka kokosowego potrzebujemy około 400 ml. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu + dodatkowo dodajemy 10 łyżek mleka kokosowego 🙂

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *