Składniki – porcja dla dwóch osób:
-
7 – 8 podudzi z kurczaka,
-
1/3 opakowania krakersów,
-
3 ząbki czosnku,
- 1 jajko,
-
sól, ostra i słodka papryka.
Krok 1
Myjemy podudzia, obieramy ze skóry, a następnie nacieramy posiekanym czosnkiem i przyprawami. Odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Krok 2
Kruszymy krakersy i dodajemy do nich 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 posiekany ząbek i 1/2 łyżeczki ostrej papryki.
Krok 3
Podudzia maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w panierce z krakersów. Układamy na blaszce.
Krok 4
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopniach (termoobieg) przez 35 minut.
Smacznego 😉