Chrupiące podudzia z kurczaka na ostro

      Brak komentarzy do Chrupiące podudzia z kurczaka na ostro

Składniki – porcja dla dwóch osób:

  • 7 – 8  podudzi z kurczaka,
  • 1/3 opakowania krakersów,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 jajko,
  • sól, ostra i słodka papryka.

Krok 1

Myjemy podudzia, obieramy ze skóry, a następnie nacieramy posiekanym czosnkiem i przyprawami. Odstawiamy na godzinkę do lodówki.

Krok 2

Kruszymy krakersy i dodajemy do nich 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 posiekany ząbek i 1/2 łyżeczki ostrej papryki.

Krok 3

Podudzia maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w panierce z krakersów. Układamy na blaszce.

Krok 4

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopniach (termoobieg) przez 35 minut.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *