Chipsy marchewkowe

      3 komentarze do Chipsy marchewkowe

Składniki – porcja dla dwóch osób:

 

  • 3 -4 marchewki,
  • łyżka oleju,
  • papryka słodka,
  • papryka ostra.

Krok 1

 

Marchew obieramy, odcinamy końcówki. Ścieramy  na tarce (lub obieraczką) na cienkie podłużne plastry do miski.

Krok 2

Do miski wsypujemy przyprawy, kropimy olejem i dokładnie mieszamy.

Krok 3

Chipsy układamy na dwóch blachach wyłożonych folią aluminiową. Suszymy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) przez około 10 minut, po tym czasie zamieniamy blachy miejscami i suszymy kolejne 10 minut. Łączny czas suszenia 30 minut. Chipsy trzeba co jakiś czas przewracać na drugą stronę, żeby się nie spaliły.

Smacznego 🙂

 

3 thoughts on “Chipsy marchewkowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *