Składniki – porcja dla dwóch osób:
- 3 -4 marchewki,
- łyżka oleju,
- papryka słodka,
- papryka ostra.
Krok 1
Marchew obieramy, odcinamy końcówki. Ścieramy na tarce (lub obieraczką) na cienkie podłużne plastry do miski.
Krok 2
Do miski wsypujemy przyprawy, kropimy olejem i dokładnie mieszamy.
Krok 3
Chipsy układamy na dwóch blachach wyłożonych folią aluminiową. Suszymy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) przez około 10 minut, po tym czasie zamieniamy blachy miejscami i suszymy kolejne 10 minut. Łączny czas suszenia 30 minut. Chipsy trzeba co jakiś czas przewracać na drugą stronę, żeby się nie spaliły.
Smacznego 🙂
świetna przekąska!
super pomysł 🙂 Z przyjemnością dorzucam do akcji marchewkowej. Pozdrawiam 🙂
W sam raz do schrupania..! 🙂