Bułki zapiekane z jajkiem

      7 komentarzy do Bułki zapiekane z jajkiem

Składniki – porcja dla dwóch osób:

DSC_9366

  • 2 bułki,
  • 50 gram szynki,
  • 2 plasterki pomidora,
  • 2 jajka,
  • 50 gram tartego żółtego sera,
  • sól, pieprz.

Krok 1

DSC_9368

W bułkach ścinamy wierzch i wydrążamy środek bułki.

Krok 2

DSC_9369

Szynkę, kroimy w drobną kostkę.

Krok 3

DSC_9370

Do każdej bułki wkładamy po kolei: ser, szynkę, pomidor, a następnie wbijamy po 1 jajku. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 4

DSC_9371

Wkładamy bułki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) na 20 minut.

Smacznego 😉

DSC_9372

 

7 thoughts on “Bułki zapiekane z jajkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *