Składniki – porcja dla dwóch osób:
- 2 bułki,
- 50 gram szynki,
- 2 plasterki pomidora,
- 2 jajka,
- 50 gram tartego żółtego sera,
- sól, pieprz.
Krok 1
W bułkach ścinamy wierzch i wydrążamy środek bułki.
Krok 2
Szynkę, kroimy w drobną kostkę.
Krok 3
Do każdej bułki wkładamy po kolei: ser, szynkę, pomidor, a następnie wbijamy po 1 jajku. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4
Wkładamy bułki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) na 20 minut.
Smacznego 😉
ale fajne! chętnie zrobię je na śniadanko 😉
Pozdrawiam i zapraszam do mnie 😉
Super pomysł 🙂 Świetnie wygląda i pewnie świetnie smakuje.
Wyglądają świetnie i gdyby nie ta szynka to bym takie zjadła 😛
Możesz tam wrzucić na co masz tylko ochotę 😉
Wygląda fantastycznie;)
Pycha, z przyjemnością dodaję do akcji „Zdrowe śniadanie w jesiennym klimacie” 🙂
🙂