Bitki schabowe

      Brak komentarzy do Bitki schabowe

Składniki – porcja dla dwóch osób:

DSC_9205

  • 4 plastry schabu,
  • 2 łyżeczki oleju,
  • 1 duża cebula,
  • 1 szklanka bulionu,
  • 1-2 liście laurowe,
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego,
  • pieprz ziołowy,
  • sól, pieprz.

Krok 1

DSC_9206

Mięso delikatnie rozbijamy,a następnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym.

Krok 2

DSC_9208

Cebulę kroimy w pół talarki. Garnek smarujemy 1 łyżeczką oleju i podsmażamy w nim cebulę. Całość zalewamy  bulionem.

Krok 3 

DSC_9209

Na rozgrzanym oleju na patelni obsmażamy mięso z każdej strony i przekładamy do garnka.

Krok 4

DSC_9211

Do mięsa dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. Pod przykryciem dusimy ok. 30 minut. Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.

Smacznego 😉

DSC_9214

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *