Składniki – porcja dla dwóch osób:
- 4 plastry schabu,
- 2 łyżeczki oleju,
- 1 duża cebula,
- 1 szklanka bulionu,
- 1-2 liście laurowe,
- 3-4 ziarna ziela angielskiego,
- pieprz ziołowy,
- sól, pieprz.
Krok 1
Mięso delikatnie rozbijamy,a następnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym.
Krok 2
Cebulę kroimy w pół talarki. Garnek smarujemy 1 łyżeczką oleju i podsmażamy w nim cebulę. Całość zalewamy bulionem.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju na patelni obsmażamy mięso z każdej strony i przekładamy do garnka.
Krok 4
Do mięsa dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. Pod przykryciem dusimy ok. 30 minut. Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.
Smacznego 😉